Bestill time

Ønsker du innredningshjelp fra Indesign, kan vi komme hjem til deg eller hjelpe deg i butikken vår ved at du fyller ut skjemaet under.

Les mer om innredningshjelp

Innredet Bergens nye storstue

Indesign ble i desember tildelt det spennende oppdraget med å innrede kaférestaurantene MM og Il Forno før de åpnet dørene midt i Bergen sentrum, i de ærverdige lokalene hvor restauranten og utestedet Dickens tidligere holdt til i lang, lang tid.

Vi ønsket ikke å ødelegge, men å skape noe folk identifiserte seg med, fortalte Indesign-eier og interiørarkitekt Rita Saltvedt til Bergens Tidende da avisen laget en større artikkel om oppussingsprosjektet 21. mars.

I delen av lokalet som tidligere huset puben Kontoret, ligger nå Il Forno. Baren til MM står samme sted som Dickens hadde sin i sin tid. I kaférestaurantene skal det nå serveres kontinentale og italienske retter.

Det sjakkrutete gulvet, to lysekroner, smijernsgelenderet og det kjente vindupartiet ut mot Torgallmenningen er stort sett det eneste som er bevart fra Dickens-epoken.

Ett kjøkken er blitt til to. En rekke grønne planter og en glassvegg deler det totalrenoverte lokalet som nå huser Bergens nye storstue. Oppgaven til Rita og Indesign var å skape et konseptlokale med MMs stempel som skulle huse restaurant, kafé og nattklubb.

Img 0902
Test

– Det tradisjonsrike lokalet og det autentiske bygget måtte behandles med respekt. Jeg prøvde å fremheve og bevare det som er ekte, men likevel få på det 2018-drakten. Når du kommer inn i et slikt bygg, har og får du en viss forventning. Så jeg hadde mye fokus på hvilke møbler som ville passe inn, og på overflatene. Dette er to elementer som setter stemningen i et slikt lokale. Mens bygget og deler av lokalet holder på den historiske auraen, representerer designmøblene nåtid og det mer moderne, forteller Rita.

Img 0904

Åpningen av MM og Il Forno i Bergen fant sted i slutten av mars, og vi i Indesign ønsker Inventum Gruppen lykke til med fortsettelsen.